Search
  • AGM Blog

Čitanost veća sedam posto - što se najviše čita...


Čitanost u Hrvatskoj u proteklih je godinu dana narasla za čak sedam posto, s lanjskih 42 na 49 posto. rezultat je to istraživanja o čitanosti i kupnji knjiga koje je prošli mjesec na uzorku od 1000 ispitanika provela agencija Kvaka – Ured za kreativnu analizu.


Najčitanija beletristika, zatim publicistika i stručne knjige...


Kako je istraživanje pokazalo, najviše je onih koji u godinu dana pročitaju dvije knjige. Knjige češće od ostalih čitaju žene, njih 55 posto, osobe u dobi od 26 do 35 godina, njih 60 posto i visokoobrazovane osobe – 78 posto. Pročitane knjige najviše se posuđuju u knjižnicama (44 posto) ili se kupuju (38 posto), a u većoj ih mjeri kupuju mlađe osobe u dobi od 26 do 35 godina i oni s višim primanjima kućanstva.

Kada je u pitanju vrsta pročitanih knjiga, tu nema velikih promjena u odnosu na prošle godine – i dalje je najčitanija beletristika (65 posto), slijede publicistika i stručne/znanstvene knjige (po 27 posto) pa priručnici (22 posto) itd.


Ovi podatci objavljeni su u povodu ovogodišnje Noći knjige i Međunarodnog dana knjige. Manifestacija je ovaj put zbog poznatih razloga virtualna, ali su mnoge izdavačke kuće ponudile svojim čitateljima brojne popuste i akcije vrijednih djela, tako da bi i to moglo dodatno pridonijeti većoj čitanosti u ovim mjesecima.


Više o istraživanju čitanosti pročitajte OVDJE...


U povodu Noći knjige sva izdanja AGM-a s velikim akcijskim popustom. Neke su cijene knjiga snižene i do 70 posto.

I AGM  sudjeluje sa svojim programom novih izdanja i projekata te s novim web shopom, s osobitim naglaskom na velike akcijske popuste i za nova i za stara izdanja, što se kreću do 70 posto. AGM sudjeluje s porukom Nahranite dušu knjigama iz ponude AGM-a.

Više o svim o akcijskim cijenama knjiga vidite OVDJE...