Search
  • AGM Blog

Je li postojala napredna civilizacija koja je iščezla u ledenom dobu?


“Čitatelj će se, sasvim prirodno, zapitati: ako je jednom postojala velika civiIizacija koja se prostirala većim dijelom Zemlje, kako je mogla nestati ne ostavivši nikakvog traga osim karata? Za odgovor na to pitanje moram citirati jedan od najpoznatijih principa ljudske psihologije: Nalazimo ono što tražimo. Pri tome ne mislim da nikada ništa ne pronađemo slučajno. Želim reći da obično previdimo, zanemarimo i prodemo pokraj činjenica osim ako nemamo motiv da bismo ih primijetili. “


Ulomak je to iz knjige Zemljovidi drevnih kraljeva mora, u izdanju AGM-a, u kojoj autor Charles H. Hapgood nudi dokaze o naprednoj svjetskoj civilizaciji koja je postojala tisućama godina prije starog Egipta. Otkrio ih je u mnogim zemljovidima koji su znanstvenicima odavno poznati: karta Pirija Reisa koja prikazuje dijelove Antarktika, potom fascinantne karte Hadjija Ahmeda, Oronteja Fineja i mnoge druge. Hapgood je zaključio da su ti zemljovidi izrađeni iz još starijih karata (iz različitih drevnih arhiva diljem svijeta) koje su danas izgubljene. Također je zaključio da su ti drevni kartografi bili znanstveno puno napredniji od Europe 16. stoljeća kao i civilizacija Grčke, Egipta i Babilona. Ne samo da je taj nepoznati narod raspolagao naprednijom kartografijom od bilo koga na svijetu prije 18. Stoljeća nego je čak kartografirao sve kontinente.

Priređivač i urednik ovog djela Krešimir Mišak zaključuje da nasuprot konvencionalnoj teoriji da je prva civilizacija niknula u Sumeru između 3. i 4. tisućljeća prije nove ere, postoje indicije da nije bilo baš tako. Ovu knjigu on smatra “biserom alternativne arheologije”.


Knjiga se još do kraja ovog tjedna može nabaviti po iznimno povoljnoj cijeni. Stajala je 129 kuna, a sada se do ove subote može nabaviti za samo 30 kuna!


Vidi OVDJE…