Search
  • AGM Blog

Vrijeme alergija: Imamo knjigu za vas!

AGM je izdao knjigu u kojoj možete otkriti kako napraviti svoj vlastiti plan borbe protiv alergija, i to na temelju krvne grupe.Ovih dana je breza na prvomu mjestu kao alergen koji škodi alergičarima. Stoga za njih još jedan razlog ostati u kući. No uskoro, u travnju, svibnju i lipnju, osim koronavirusa, prijete nove opasnosti za vaše dišne putove pa će mnogi od nas dobro razmisliti kuda se kretati. Slijede naime jasen, grab, joha, hrast, platana, neke trave, a nešto kasnije, početkom ljeta eto i famozne aambrozije...


Hrana i farmakologija


No jeste li znali da se protiv alergija može boriti i načinom prehrane. Stručnjaci kažu da svaka hrana ima određena farmakološka svojstva, što dakle znači svaka namirnica određenu bolest može ili ublažiti ili pogoršati. Nužno je dakle držati se nekog popisa hrane koje bi mogle pomoći u ovim alergijskim danima.


U knjizi Alergije autor je pripremio tablice s jelima i preporuke o prehrani za liječenje alergija, specifične za svaku krvnu grupu.

AGM je prije nekoliko godina izdao knjigu Alergije, gdje autor dr. Peter J. D'Adamo iznosi način kako da npravite svoj vlastiti plan borbe protiv alergija, i to na temelju krvne grupe. Taj plan nudi novu kategoriju koja označava hranu s medicinskim svojstvima koja mogu pomoći da spriječite alergije i borite se protiv njih te neke podatke koje ne možete pronaći ni u jednoj od ostalih knjiga vezanih uz krvne grupe - o uporabi hrane, pića, čajeva i dodataka prehrani za borbu protiv alergija.

Autor je pripremio tablice s jelima i preporuke o prehrani za liječenje alergija, specifične za svaku krvnu grupu; najnovija istraživanja o prevenciji i liječenju alergija i alergijskih stanja; upitnike za određene krvne grupe na temelju kojih se procjenjuje rizik i prati napredak tijekom ozdravljenja.


4 krvne grupe za 4 načina prehrane


No kad smo već kod krvnih grupa, nije naodmet sjetiti se još jedne AGM-ove knjige istog autora - 4 krvne grupe za 4 načina prehrane. Uz pomoć te knjige odredit ćete svoj program prehrane, vježbanja i zdravog življenja. Primjerice, ako imate krvnu grupe 0, jedite meso (puno bjelančevina, malo ugljikohidrata); izbacite pšenicu i većinu drugih žitarica iz prehrane; intenzivno vježbajte; ako se ne hranite u skladu sa svojom krvnom grupom povećavate sklonosti bolesti želuca i upalnim bolestima poput artritisa itd.

Naime, smatra se da je vaša krvna grupa odraz vaše unutarnje kemije i ona je ključ koji otvara vrata u tajne bolesti, dugovječnosti, fizičke vitalnosti i emocionalne snage...